Big Band Bemmel en Jazz Combo "The Real Deal"

Het was september 1990. In de grote zaal van café "De Pub" (tegenwoordig 't Stuupke) werd die avond de verjaardag gevierd van Frits Meurs en Hans Peters (eigenaar van De Pub). De heren hadden de leeftijd van 40 jaar bereikt en dat moest gevierd worden! Jan Verhoeven (oprichter van o.a. de Dweildag, de Boemels etc...) was ook aanwezig en liep die avond de zaal rond en vroeg aan de hem bekende muzikanten of ze iets voelden voor het formeren van een BIG BAND!! Dit resulteerde in de oprichtingsvergadering op 1 oktober 1990. De zaal van "De Pub" werd het repetitielokaal. De piano werd geleend van "Wilgrim". Een drumstel werd aangeschaft. De eerste muziek werd geritseld via Wil Maatman van het O.B.C. De eerste leider werd Gerold van de Burgt uit Grave. Die reed mee met met ex-Bemmelnaar Eef Hegeman, toen nog trompettist en later dirigent. Tussen Gerold van de Burgt en Eef Hegeman heeft  Ed Bonel nog muzikale leiding gegeven. Van 2006 tot 2013 speelden we onder leiding van Louis Peters. Hij heeft ons vooral makkelijker en meer leren soleren.
Sinds maart 2013 heeft Henk Kraus uit Malden de muzikale leiding.

Het eerste optreden was op 13 december 1991 in "De Pub". De bezetting was toen: 4 trompetten, 5 trombones, 6 saxen, slagwerk, gitaar, basgitaar en piano. Na 4 jaar werd "De Pub" verlaten als oefenruimte en zijn we verhuisd naar de Werenfridusschool in de Dorpsstraat. Van 2007 tot 2012 oefenden we op de
Praktijkschool Joannes, Sportlaan 1K Bemmel. Sinds 2017 oefenen we in de Theaterkerk Markt 5 in Bemmel.
Hier zitten we op zaterdagochtend met heel gezellige repetities, want dat vinden we belangrijk. 

De oudste archieffoto is van april 1998 (zie hieronder). Recent beeldmateriaal staat elders op deze website.

.

Sinds 12 maart 2008 is de Big Band Bemmel officieel een vereniging geworden. Sinds 2012 kent treedt een deel van de band ook op als jazz combo.

Jazz Combo “The Real Deal”

Het repertoire bestaat uit bekende en onbekende jazzmuziek met een knipoog naar de typische jazzstijl en sfeer uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Naast bijvoorbeeld Duke Ellington en Horace Silver speelt het combo ook een aantal composities van de Braziliaanse componist Antônio Carlos Jobim.

Wilt u het Combo of de Big Band boeken, voor een feestavond of voor het opluisteren van een evenement, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Big Band Bemmel.